Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Καθ. Δρ. Γ. Ζουγανέλη : Ρωτείστε το ΥΠΕΚΑ.

Ρωτείστε το ΥΠΕΚΑ. Γιατί έγινε σεισμός στο τρίγωνο Ελλάδας-Μάλτας-Λιβύης;

Tου Καθ. Δρ. Γ. Ζουγανέλη


Σε προηγούμενο άρθρο, το οποίο ανήρτησα το Δεκέμβρη του 2013 (βλέπετε εδώ και εδώ) προανήγγειλα την ισχυρή πιθανότητα να ενεργοποιηθούν κάποια απο τα ρήγματα στη περιοχή έρευνας της PGS. Αυτό δεν έγινε τυχαία αλλά γιατί εκτίμησα το χρονικό παράθυρο μέσα στο οποίο θα άρχιζαν να φαίνονται τα πρώτα δείγματα, δηλαδή να υπάρξει εμφάνιση συχνότερων σεισμικών φαινομένων. Το είπα την σωστή ώρα γιατί οι περισσότεροι ξεχνάτε εύκολα.
Δεν είναι σωστό όμως να αποδώσετε ευθύνες στους σεισμολόγους γιατί οι έρευνες των υδρογοναθράκων είναι ένα σύνθετο θέμα, πού δεν λύνεται στο ΜΕΓΑρο και που χρειάζεται πολλές γνώσεις για να αντιμετωπισθεί διεξοδικά. Στο ΥΠΕΚΑ δεν υπάρχει κάτι σοβαρό που να ασχολείται με το θέμα.

Θα πρέπει να πεθάνει κόσμος για να αποδειχθεί ότι έχω δίκιο; Eϊναι λογικό οι δημοσιογράφοι να μη ρωτούν εμένα για το θέμα αλλά να βγάζουν στα ΜΜΕ αυτούς που κοιμόντουσαν, όταν πρώτος διείδα το πρόβλημα; Μήπως πρόκειται για άλλλη μια ένδειξη διαπλοκής και αλληλουποστήριξης για να διαβιώσει η μπαγιατίλα και η ξεφτίλα, η αποτυχία και το κύρος των ελεγχομένων απο το κύκλωμα προσώπων; Κρίνετε εσείς.

Το ΥΠΕΚΑ και οι επιτροπές του αποδεικνύονται ανίκανες να προβλέψουν τι μπορεί να συμβεί και να λάβουν μέτρα ή να δώσουν οδηγίες στη PGS για το πώς έπρεπε ή πρέπει να κάνει σεισμικές έρευνες με τα δύο πλοία της χωρίς να οδηγηθεί η χώρα στο χορό των σεισμών (για το τρόπο που γίνονται αυτές, είχα γράψει απο το 2009, βλέπετε εδώ).  Τό 2009 σας μίλησα και για το σχιστολιθικό αέριο της Θράκης (shale gas). Mετά κάποια χρόνια τον όρο αυτό τον ακούσατε για πρώτη φορά και απο άλλους. Οι αποδείξεις υπάρχουν σε αυτό το ιστολόγιο, όπως και στο διαδίκτυο. Ακόμη και για το ζεόλιθο εγώ σας μίλησα πρώτος σε απρόοπτο χρόνο, όπως και για την κακή κατάσταση του Παπανικολή.

Γιατί όμως τα ΜΜΕ τα ΜΕΓΑλα και ΔΟΛια όπως και άλλα μέσα που το παίζουν Real Free… συνεχίζουν  να “αναρτούν”  στις “σοβαρές” τους εκπομπές τους τηλεμαιντανούς που ξέρετε; Για να μη δείτε το καλύτερο; Για να παραμείνει η χώρα, μια χώρα χωρίς ελπίδα; Θέλουν να σας κρατούν στο σκοτάδι. Παρατηρείστε το. Όσο και να κρυφτούν και καταγεγραμμένοι είναι και φαίνονται.

Στη φωτογραφία της κορυφής, εμφανίζεται ένας σεισμός 3.8 R, που έγινε χθές (κίτρινο βέλος).

H περιοχή στην οποία έγινε είναι ένα μέρος στο οποίο η PGS έκανε πολλές μετρήσεις. Αυτό φαίνεται απο τη πυκνότητα των κόκκινων γραμμών στο δεύτερο χάρτη που ακολουθεί (κίτρινος κύκλος).
Παρατηρείστε, συγκρίνοντας τους δύο χάρτες, ότι στις περιοχές που οι γραμμές έρευνας της PGS γίνονται πιο πυκνές, εκεί γίνονται οι περισσότεροι σεισμοί. Σε αυτές έχουν ενεργοποιηθεί τα ρήγματα.
Το ντόμινο κατά τη γνώμη μου θα συνεχιστεί. Εφόσον τα ρήγματα του Ελληνικού χώρου είναι κοντά το ένα στο άλλο, δεν είναι απαραίτητος ένας σεισμός 6 ή 7 R για να διαδοθεί ένα σεισμικό γεγονός. Δεν μελετάμε την απόσταση Ελλάδας – Ιταλίας.
Οι σεισμοί έχουν αυξηθεί και στη Κρήτη. Αν υποθέσουμε ότι η PGS άρχισε τις έρευνες στο Βορρά και προχώρησε πρός το Νότο. λογικό είναι να περιμένουμε αύξηση του αριθμού των σεισμών στη Κρήτη και αντιστρόφως. 
Οι Κρητικοί έχουν μεγάλη πιθανότητα στο μέλλον να χορέψουν σούστα.
Πάμε στο επόμενο ερώτημα. Πόσα χρόνια είναι η κυβέρνηση Σαμαλά επάνω; Έχει δώσει χάρτες και έχει δημιουργήσει ομάδες πρώτης ανάγκης που να καθοδηγήσουν τον πληθυσμό που θα πάει να κοιμηθεί ή να διασωθεί σε περίπτωση μεγάλου σεισμού; Όχι. Έλεγχος κτιρίων έχει γίνει στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη; Όχι. Τα κτίρια που έχουν στη ταράτσα τους κεραίες τηλεφωνίας θα αντέξουν σε ένα σεισμό 6-7 R ή θα πέσουν στα κεφάλια των περαστικών;
Αντιλαμβάνεστε το είδος και τη ποιότητα των ανθρώπων που σας κυβερνούν;
Παρατηρείστε ότι στη περιοχή που έγινε ο σεισμός των 3.8 R είναι η περιοχή στην οποία σχεδιάζεται να ριχθούν τα χημικά της Συρίας (βλέπετε εδώ και εδώ). Αντιλαμβάνεστε τους κινδύνους που υπάρχουν και τους λόγους για τους οποίους η εξουδετέρωση δεν πρέπει να γίνει εκεί; Ενθυμείστε τη φορά των επιφανειακών ρευμάτων της θάλασσας στη Μεσόγειο, την οποία σας έδειξα σε άλλο χάρτη;
Aντιλαμβάνεστε το πολτικό παιγνίδι που παίζεται σχετικά με τις ΑΟΖ και τα πετρέλαια και για τα οποία έχω μιλήσει σε προηγούμενα άρθρα και σε ραδιοφωνική συνέντευξη; Καταλάβατε γιατί έγιναν τώρα οι ανακοινώσεις Σαμαρά και Αναστασιάδη για τις δύο κοινότητες της Κύπρου; Αντιληφθήκατε το σιωπηρό εκβιασμό που γίνεται με τη χημική βόμβα που κάνει βόλτες στη Μεσόγειο απέναντι στον Ελληνικό τουρισμό;
Προέκυψε και το θέμα της επανένωσης της Κύπρου. Το κέντρο της υπόθεσης είναι η μοιρασιά της Κυπριακής ΑΟΖ. Αυτό θα δράσει καταλυτικά, σαν μαστίγιο και καρότο, στα δημοψηφίσματα που θα γίνουν στο τέλος.
Σημειώστε ότι. αν στη Κύπρο ήταν δύο κράτη τότε η Ελληνοκυπριακή πλευρά δεν θα χρειαζόταν να μοιράσει τίποτα, αφού όλα τα κοιτάσματα με τους πολλούς υδρογονάθρακες θα ανήκαν σε αυτή.  Δέστε το χάρτη της Κυπριακής ΑΟΖ στα αριστερά σας.
Αυτή την ισορροπία και τον μοχλό πίεσης κατέστρεψαν οι Σαμαράς και Αναστασιάδης. Η συμφωνία λοιπόν έγινε για να υπάρξει συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων της Κυπριακής ΑΟΖ με νόμιμο και ηθικό τρόπο. Ο Τουρκικός στρατός κατοχής θα παραμένει εκεί και μια Ομοσπονδιακή κυβέρνηση που θα γίνει θα αμφιταλαντεύεται σαν τη καλαμιά στο κάμπο.
Θα συμφωνήσω με αυτό που είπε η Αμερικανίδα υφυπουργός πρόσφατα στο πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ουκρανία, που δήθεν άκουσαν οι “κακοί” Ρώσοι “Ποιός τη γ.. την ΕΕ” και θα προσθέσω “τα κοιτάσματα τα μοιράσαμε χωρίς τους Ελληνες και Κύπριους για το καλό της Ειρήνης και τις κονόμες μας”.


Σε βοήθεια όλων αυτών, έρχεται και τo success story της κυβέρνησης που ήδη αρχίζει και διαφαίνεται. Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΑ θα ανέβει πάνω απο τις 1300 μονάδες με αέρα και τα δεκαετή Ελληνικά επιτόκια θα πέσουν κάτω απο το 7% και περισσότερο, με στόχο η χώρα να βγεί στις αγορές!

Αν είναι δυνατόν να θεωρείται νίκη η έξοδος μιας χώρας που δεν παράγει στις αγορές. Συνδιασμένος στόχος είναι η υφαρπαγή των υδρογονανθράκων των οποίων τα δεδομένα το ΥΠΕΚΑ κρατάσει ως κόρη οφθαλμού, μη παραπέσουν στα χέρια κάποιου που μπορεί να τους στείλει στο Σείριο…Βλέπετε συμφέρει όλες τις πλευρές η Ελλάδα να μη φαίνεται να έχει υδρογονάθρακες.

Μια αλλαγή φρουράς στπ πολιτικό σκηνικό θα διευκόλυνε τα πράγματα, όπως σε κάθε Μπανανία που ηθελημένα υπερχρώνεται ή μεταπίπτει σε κατάσταση χάους όταν έχει πλούσιο ορυκτό πλούτο και η ώρα του να βγεί πλησιάζει.
Καταλάβατε τελικά ποιόν δουλεύουν;
Θυμάστε καμμιά φορά απο ποιόν τα μαθαίνετε αυτά και ποιοί τον κρύβουν ή οικειοποιούνται τα κείμενα του και τις απόψεις του χωρίς να του δίνουν αναφορά; Kαι αυτοί στο κόλπο είναι;
Τελικά μαζί είναι όλοι…
http://zcode-gr.blogspot.jp/2014/02/blog-post_8.html

Η αδιαφορία για τα χημικά απόβλητα της Συρίας ποιόν βολεύει;
Αδιαφορεί η κυβέρνηση για το έγκλημα στη Μεσόγειο ή τί άλλο συμβαίνει;

του Καθ.Δρ.Γ.Ζουγανέλη
Δεν θέλω να παίξω το παιγνίδι της κυβέρνησης ή της αντιπολίτευσης αλλά δεν καταλαβαίνω  γιατί η κυβέρνηση δεν λύνει τόσο γρήγορα ένα τόσο απλό πρόβλημα που απασχολεί πολύ κόσμο σε όλη την Ελλάδα. Μελετείστε και το προηγούμενο άρθρο μου εδώ.Σας αναρτώ τη συνέντευξη που έδωσα σήμερα στο κ.Σαχίνη στο σταθμό 9.84. Σε ένα ερώτημα δεν του απάντησα. Να μου επιτρέψετε να κρατήσω την απάντηση αυτή για αργότερα. Υπάρχει λόγος.
Για όσους μου παραπονείστε, ο κ.Σαχίνης προσπάθησε να με έχει μαζί του την τελευταία Παρασκευή όπου έγινε διεξοδική συζήτηση στο Crete TV αλλά αφενός επειδή τα πράγματα δείχνουν ότι κάτι άλλο υπάρχει, όπως μια κρυφή συμφωνία και αφετέρου επειδή ήταν και 5 το πρωί στην Ιαπωνία, προτίμησα να μιλήσω μαζί του στο ραδιόφωνο. Νομίζω ότι το αποτέλεσμα είναι καλύτερο.

Γνωρίζετε ότι το public speaking είναι επιστήμη;

http://zcode-gr.blogspot.jp/2014/01/blog-post_28.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου